Labeta - Czechy

Jeżeli znalazłeś nowego producenta, dowiedzialeś się czegoś nowego o nim - podziel się tą informacją.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natko_
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 298
Rejestracja: wt 12 gru, 2006 22:07
Lokalizacja: Wodzisław

Labeta - Czechy

Post autor: Natko_ »

http://www.labeta.cz/produkty.php?ids=1 ... D%C5%BEivu
Na stronie nie ma wszystkich wyrobów bezglutenowych - ja mam kupione:
Chleb bezlepkovy słonecznikowy
Chleb bezlepkovy ciemny
Chleb bezlepkovy jasny
Bezlepkova Babka - bez cukru, z fruktozą, więc wygodna i dla diabetyków, prawda? :)

Właśnie w automacie siedzi chleb słonecznikowy.
Ceny przystępne - od 40-45 koron czeskich za opakowanie 500g, do mieszanki dodaje się tylko wode, więc juz nic poza prądem tego nie podraża :)

Dostępne w sieci Hypernova na terenie Czech (ja akurat byłam w ShoppingPark Avion w Ostravie)

Dam znać, jak z jakością i smakiem - w razie czego służę rolą dystrybutora ;)
Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Awatar użytkownika
Nastka
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 638
Rejestracja: czw 29 sty, 2004 01:12
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Nastka »

Natko, jeśli można spytać, czy te produkty zawierają w składzie skrobię pszenną, mleko lub jaja?
Tak w ogóle, niezłą mają ilość obsługiwanych języków na stronie, jest nawet polski:http://www.labeta.cz/?lang=6
Ostatnio zmieniony śr 12 lis, 2008 01:14 przez Nastka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Natko_
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 298
Rejestracja: wt 12 gru, 2006 22:07
Lokalizacja: Wodzisław

Post autor: Natko_ »

Sprawdzę w domu :)

Chleb wyszedł ok - wprawdzie i tak - jak to Czesi - wcisnęli do niego kminek, ale nie jest zły :)

[ Dodano: Czw 13 Lis, 2008 08:28 ]
Nastka - w składzie tego słonecznikowego są:
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, ziemniaczany vlek/vylek (błonnik?), guma guar, kwas cytrynowy i kwas askorbowy, ziarna słonecznika, kminek (fuuuj ;) ), sól jodowana i cukier. Do tego jest osobna paczka drożdży suchych. O jajkach, mleku i skrobii pszennej bg nic nie ma :)

[ Dodano: Wto 18 Lis, 2008 20:01 ]
Jestem po degustacji chleba jasnego - przesiałam go przez sitko, bo... oczywiście był kminek - duuuużo kminku ;)

Mimo moich nieporządanych działań chlebek wyszedł z automatu całkiem fajny - smaczny, puszysty, chrupiący. Na świeżo nie mam nic do zarzucenia, na drugi dzień jest ciut za twardy - ale tu myślę muszę dopracować sposób przechowywania :)
Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Awatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 212
Rejestracja: wt 27 gru, 2005 22:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Post autor: edyta »

Babka mi wyszła rewelacyjna.
mamuśka Mariuszka
ODPOWIEDZ