Magda Szaflary - bezgl. jogurty NOWOŚĆ

Jeżeli znalazłeś nowego producenta, dowiedzialeś się czegoś nowego o nim - podziel się tą informacją.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1584
Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Magda Szaflary - bezgl. jogurty NOWOŚĆ

Post autor: Małgorzata »

Miło nam poinformować, że kolejne firmy mają produkty z licencjonowanym znakiem "przekreślonego kłosa".

Na początek prezentujemy serię probiotycznych jogurtów firmy "Magda" z Szaflar całkowicie bezpiecznych, bo rzetelnie przez nas sprawdzonych. Jogurty będą wkrótce dostępne w sieciach Kaufland, Carrefour, Tesco i Auchen.

Więcej info:
tutaj

Szukajcie produktów z tym znakiem, to najlepsza gwarancja jakości, bo sprawdzamy i certyfikaty i linie produkcyjne.
Obrazek
Ostatnio zmieniony pn 06 wrz, 2010 00:05 przez Małgorzata, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
kawia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 78
Rejestracja: sob 11 kwie, 2009 18:25
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: kawia »

Pamiętam z wakacji w górach, że to naprawdę bardzo dobre jogurty. Jeśli wejdą do Wawy, to świetnie, a jeśli nie - to przynajmniej Południowa Polska ma bezpieczne i dobre jogurty.
Obrazek
kinga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 490
Rejestracja: pn 14 mar, 2005 11:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: kinga »

super wiadomość :)
polla2
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 68
Rejestracja: czw 30 paź, 2008 19:13
Lokalizacja: warszawa

Post autor: polla2 »

próbowałam, jogurty są absolutnie pyszne:)
Obrazek
krystna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 449
Rejestracja: sob 09 kwie, 2005 14:45
Lokalizacja: Nakło nad Notecią

Post autor: krystna »

Gratulacje dla firmy.
Obrazek

Gazeta Internetowa "Małpia Gazeta" - Serwujemy bardzo dobre wiadomości!
Awatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1584
Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Małgorzata »

Jogurty tej firmy wkrótce w Carrefourze i TESCO. Są bardzo smaczne i z kłosem, polecamy!
Obrazek
kinga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 490
Rejestracja: pn 14 mar, 2005 11:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: kinga »

Jogurty Magdy będą też w Glufree :)
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 866
Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: GosiaM »

Małgorzata pisze:Jogurty tej firmy wkrótce w Carrefourze i TESCO
Mam informację, że we Wrocławiu już są w Kauflandzie i Tesco !
Awatar użytkownika
Kasinka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 288
Rejestracja: wt 21 sie, 2007 22:36
Lokalizacja: Piaseczno

Post autor: Kasinka »

:) to jeszcze muszę poszukać w swoich marketach, bo dotąd w Almie, albo Carrefourze były ale bez etykiet ze znakiem. No i jeszcze rekonesans w Kauflandzie :) już nie mogę się doczekać :P
Obrazek
Awatar użytkownika
agadenver
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 161
Rejestracja: pn 19 maja, 2008 19:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.
Kontakt:

Post autor: agadenver »

Ja kupiłam jogurt z Magdy we Wrocławiu w Carrefourze. Nie ma znaczka, jest inne opakowanie ale pisze jak byk: "Nie zawiera glutenu" - cena ok. 2.35. W Ferio Gaj dostępne również - na stoisku ze zdrową żywnością - cena - 3,35 (ten sam jogurt).
kinga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 490
Rejestracja: pn 14 mar, 2005 11:30
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: kinga »

W GLUFREE jutro odbędzie się degustacja jogurtów Madga z Szaflar,
serdecznie zapraszam :)
Wojtek

Post autor: Wojtek »

Dziś w sklepie widziałem jogurty Probiotic tejże firmy. Obok siebie stały opakowania ze znaczkiem przekreślonego kłosa, a obok te same jogurty, ale w nowym opakowaniu. NIestety tu już "naszego" znaczka nie było. Sprawdzałem na stronie firmy w internecie, i tam też nie ma już wśród produktów tych co nas interesują. Napisałem do firmy i czekam na odpowiedź.
Wojtek

Post autor: Wojtek »

W końcu otrzymałem odpowiedź. Oto ona:
"Dzień dobry,
Bardzo Pana przepraszam, ale natłok pracy spowodował, iż musiałem odłożyć na później korespondencję z Panem. Proszę o wyrozumiałość. Na rynku znajdują się dwa rodzaje jogurtów Probiotic w tych samych smakach, jedne z nich są ceryfikowanymi produktami bezglutenowymi i są to te w różowych kubeczkach, widnieje na nich znak przekreślonego kłosa. Drugie, w bardziej stonowanych barwach kubka to są tradycyjne jogurty Probiotic produkowane przez nas już prawie dziesięć lat i nie są certyfikowanymi produktami bezglutenowymi. Jesteśmy świadomi jak ważna jest odpowiednia dieta przy chorobie trzewnej i dokładamy wszelkich starań , aby te produkty były jak najwyższej jakości, więc jeśli u Pana w rodzinie jest osoba chora na celiakię, polecam panu jogurty Probiotic w różowych kubkach, których zdjęcia przesyłam Panu w załączniku.

Z wyrazami szacunku
Maciej Kubit "
Awatar użytkownika
BeataS
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 152
Rejestracja: czw 30 gru, 2010 13:15
Lokalizacja: Zawiercie

Post autor: BeataS »

A wiecie może czy w "Magdach" bez napisu, że bezglutenowe jest gluten. Ostatnio mąż nakupował mi w Carrefur bardzo duż o Magdy, robionej dla nich pod ich nazwą. Niby w składzie nic mnie nie zaniepokoiło, ale boję się. Napiszcie jak to jest.
Beata
___________
Colitis Ulcerosa, Celiakia, PSC
Awatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1584
Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Małgorzata »

Wyjaśnienie tej sprawy przez samą Firmę:

Skład obu produktów Probiotic jest taki sam, lecz produkt sygnowany jako bezglutenowy jest pakowany na początku produkcji, na odrębnej linii produkcyjnej i w ten sposób skutecznie eliminujemy nawet najmniejsze zagrożenie zanieczyszczenia glutenem.

Probiotic Magda w "starym" opakowaniu jest tym samym produktem, lecz kolejność pakowania w jego przypadku bywa różna, więc jest on bardziej narażony na ewentualne zanieczyszczenie glutenem. W tych (starych) produktach gluten również nie powinien przekraczać 20 ppm, lecz mimo to osobom na diecie bezglutenowej polecamy produkt oznaczony licencjonowanym symbolem przekreślonego kłosa, przy produkcji którego dokładamy wszelkich starań, aby miał poniżej 5 ppm, a nawet 3 ppm glutenu.



Dlatego warto kupować produkty z licencjonowanym znakiem, firmy po prostu bardzo o nie dbają.
Obrazek
ODPOWIEDZ