nie pisałam nigdy wcześniej na Forum. Właśnie przełknęłam ostatniego gryza z drugiego zjedzonego bezglutenowego pączka, który był pyszny i w niczym nie odbiegał od tradycyjnych pączków, które pamiętam. Jestem normalnie wzruszona i postanowiłam podzielić się szczęściem

Nie myślcie, że to jakaś kryptoreklama, ale od kilku tygodni, co jakiś czas kupuję sobie produkty bezglutenowe z Putki (nie jestem pewna, ale sklepy chyba mają tylko w Warszawie i okolicach) i większość z produktów jest po prostu obłędnie smaczna i niczym nie zdradza, że jest to produkt bezglutenowy.
Moje absolutne TOPy: pączki bezglutenowe, ciasto pomarańczowe, ciasto bananowe, ciasteczka kruche, chleb owsiany - te rzeczy można nawet podać nieświadomym gościom - nie zorientują się, że jest coś nie tak

Jeżeli chodzi o inne chleby i bułeczki, to uważam że jedząc trochę czuć, że nie jest to zwykłe pieczywo. Ale i tak jest najlepsze ze znanych mi wyrobów, również z innych piekarni bezglutenowych.
Z tego co czytałam na ich FB, na produkcję bezglutenową przeznaczyli odrębny zakład produkcyjny, sprzedają w swoich piekarniach, ale personel jest przeszkolony.
Składy też mają bardzo przyzwoite. Gdybym chciała się czepiać, to mogliby zrezygnować z oleju palmowego. Jak już ochłonę, to za jakiś czas może do nich napiszę w tej sprawie, na razie cieszę się smakiem