płatki jaglane KUPIEC
Moderator: Moderatorzy
- xymi
- Aktywny Forumowicz
płatki jaglane KUPIEC
Czy ktoś kiedyś natknął się na te płatki?
Na opakowaniu nic nie pisze ani o tym czy jest bezglutenowy produkt ani czy zawiera śladowe ilości.
Chciałam dodać zdjęcie ale się nie da Pisze, że brak miejsca.
Na opakowaniu nic nie pisze ani o tym czy jest bezglutenowy produkt ani czy zawiera śladowe ilości.
Chciałam dodać zdjęcie ale się nie da Pisze, że brak miejsca.
- xymi
- Aktywny Forumowicz
Re: płatki jaglane KUPIEC
Dokładnie o te chodzi Trochę mnie uspokoiłaś, bo jak zaczęłam czytać forum to wydaje mi się, że troszkę błędów popełniam. Teraz to już nie wiem czy gorzej się czuję ze względu na zjadane produkty czy na zmęczenie spowodowane macierzynstwem
Dziewczyny,
na płatkach KUPCA jest napis wielkimi literami PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ GLUTEN.
Przyznam, że jadłam te płatki, zrobiłam sobie badania krwi na obecność przeciwciał przeciw transglutaminazie i miałam pięciokrotnie przekroczoną normę.
Oczywiście płatki KUPCA od razu odstawiłam, niemniej nie chcę z codziennej, porannej jaglanki rezygnować.
Znacie certyfikowane płatki jaglane..? Przeszukuję internet i widzę tylko "fałszywe" certyfikaty... Do tej pory nie znalazłam niczego bezpiecznego.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
na płatkach KUPCA jest napis wielkimi literami PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ GLUTEN.
Przyznam, że jadłam te płatki, zrobiłam sobie badania krwi na obecność przeciwciał przeciw transglutaminazie i miałam pięciokrotnie przekroczoną normę.
Oczywiście płatki KUPCA od razu odstawiłam, niemniej nie chcę z codziennej, porannej jaglanki rezygnować.
Znacie certyfikowane płatki jaglane..? Przeszukuję internet i widzę tylko "fałszywe" certyfikaty... Do tej pory nie znalazłam niczego bezpiecznego.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Płatki Big OZ mają certyfikat
Do dostania w Almie.
Do dostania w Almie.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Ja mam jadam i nic się mi nie dzieje.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Jednak zawsze jest ryzyko, skoro jest napis, że może zawierać gluten.
Ostatnio mój mąż kupił białą kiełbasę z takim napisem (chwilowo jest na wyjeździe) i zaryzykował - zjadł. Nie opłaciło się, przypłacił to bólem i biegunką
Ostatnio mój mąż kupił białą kiełbasę z takim napisem (chwilowo jest na wyjeździe) i zaryzykował - zjadł. Nie opłaciło się, przypłacił to bólem i biegunką
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Pleomorfa, dzięki za info, wypróbuję.
ChrisQu, mi też nic nie było po jedzeniu, nie mam objawów natychmiastowych, raczej przewlekłe i nietypowe, niemniej przeciwciała były
ChrisQu, mi też nic nie było po jedzeniu, nie mam objawów natychmiastowych, raczej przewlekłe i nietypowe, niemniej przeciwciała były