Rafal_tata, fajnie,że się dodzwoniłeś bo na emaila nie odpisują (wysłąłam do Hoop'a).
[ Dodano: Wto 04 Gru, 2007 14:51 ]
Aha- i jeszce jedno-miałam rację-hihihihi
soki Paola
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 86
- Rejestracja: czw 12 lip, 2007 22:49
- Lokalizacja: Warszawa
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Droga Dzidziu - nieprawda, nie miałaś racji. Napisałaś: "wygląda na to,że glutenu brak . Za wikipedia podaję,że glukoza i fruktoza to cukry pochodzące z owoców i miodu tak wiec dla celiaków bezpieczne."BuenaDzidzia pisze: [ Dodano: Wto 04 Gru, 2007 14:51 ]
Aha- i jeszce jedno-miałam rację-hihihihi
Glukoza i fruktoza to NIE są te same produkty, co syrop glukozowo-fruktozowy.
Te pierwsze są bezpieczne, a syrop jest produkowany z udziałem pszenicy. Tylko względy technologiczne warunkują, że jest on pozbawiony glutenu.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 86
- Rejestracja: czw 12 lip, 2007 22:49
- Lokalizacja: Warszawa
Rafal_tata, i wszyscy zainteresowani-pytanie milla6 było-"czy soki Paola zawierają gluten?"-oto odpowiedź, jaka otrzymałam od Głownego Technologa z firmy HOOP-"Witam Serdecznie
Informuję, iż produkty HOOP nie zawierają glutenu i moga byc składnikiem diety bezglutenowej. Pozdrawiam....."(dalej podpis i kontakt).
Moim zdanie to wyjasnia WSZELKIE wątpliwości i temat ten powinien zostać zamknięty -chyba sie ze mna zgodzicie(oczywiście do czasu,gdy się ktoś nie zorientuje,że producent zmienił recepturę i skład naszych ulubionych soczków, w tym Paola ma w sobie coś podejrzanego ).
Informuję, iż produkty HOOP nie zawierają glutenu i moga byc składnikiem diety bezglutenowej. Pozdrawiam....."(dalej podpis i kontakt).
Moim zdanie to wyjasnia WSZELKIE wątpliwości i temat ten powinien zostać zamknięty -chyba sie ze mna zgodzicie(oczywiście do czasu,gdy się ktoś nie zorientuje,że producent zmienił recepturę i skład naszych ulubionych soczków, w tym Paola ma w sobie coś podejrzanego ).
Miłośnicy kuchni i przyrody łączcie się
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Przeczytaj jeszcze raz wiadomości w tym wątku.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia