Coś o wędlinach..
Moderator: Moderatorzy
Gaga, a możesz sprecyzować w którym sklepie Savii to widziałaś? (tzn. konkretnie przy jakiej ulicy się on znajduje) ? Co prawda w Bielsku najwcześniej będę pewnie na Święta, ale zawsze warto wiedzieć...Gaga pisze:prawie całą ich serię zobaczylam na półce w w supermarkecie dawnej sieci Savia pod szyldem Tesco w Bielsku Białęj
"Denerwować się - to karać własne ciało za głupotę innych"
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 866
- Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
- Lokalizacja: Wrocław
Tak. Byłam tam, kupiłam i jestem zachwycona sklepem. Moja córka zjadła na kolację 3 paróweczki, a jaka była przy tym szczęśliwa, aż miło patrzeć. Do szkoły wzięła kanapeczki z pysznym pasztetem!!ania pisze:w sklepie z żywnością bezglutenową przy ul. Grabiszyńskiej wprowadzone zostały wędliny bezglutenowe, bez konserwantów, prawdziwe, mięsne, pyszne
Aniu- dzięki!!
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 866
- Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
- Lokalizacja: Wrocław
o ile dobrze pamiętam to te wędliny są z miejscowości Koźminek (do tego naszego sklepu przywożone 1 raz w tygodniu) - jak dokładnie nazywa się firma i namiary na nią mogę sprawdzić jak będę w domu, bo przecież można tam zadzwonić i spytać gdzie jeszcze dostępne są ich wyroby.
[ Dodano: Sro 18 Paź, 2006 21:12 ]
Na opakowaniu wędlin jest napisane: Masarnia Koźminek, jest podany adres strony internetowej, weszłam na nią, ale nic mi się na tej stronie nie otwiera- mam nadzieję, że to chwilowe. Telefon do firmy mogę podać na pw jesli ktoś jest zainteresowany. adres strony: www.masarniakozminek.prv.pl
[ Dodano: Sro 18 Paź, 2006 21:12 ]
Na opakowaniu wędlin jest napisane: Masarnia Koźminek, jest podany adres strony internetowej, weszłam na nią, ale nic mi się na tej stronie nie otwiera- mam nadzieję, że to chwilowe. Telefon do firmy mogę podać na pw jesli ktoś jest zainteresowany. adres strony: www.masarniakozminek.prv.pl
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
GosiuM, sklep na Grabiszyńskiej jest fantastyczny. Zaangażowanie pani sprzedającej jest rewelacyjne. Świetnym pomysłem jest również przesyłanie do swoich klientów oferty świątecznej wraz z informacją o godzinach otwarcia sklepu.
Nie ograniczam się jednak do zakupu gotowych wędlin. Wspólnie z mężem pokusiliśmy się na zrobienie własnych wyrobów. Zakupiliśmy połowę świnki i będziemy wędzić zaraz przed Świętami. Ciekawa jestem co nam z tego wyjdzie, jest to nasz pierwszy raz .
Nie ograniczam się jednak do zakupu gotowych wędlin. Wspólnie z mężem pokusiliśmy się na zrobienie własnych wyrobów. Zakupiliśmy połowę świnki i będziemy wędzić zaraz przed Świętami. Ciekawa jestem co nam z tego wyjdzie, jest to nasz pierwszy raz .
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
Wracam do pierwszego posta, czyli COŚ o wędlinach i o mięsie, polecam ludziom o mocnych nerwach :
jak się w Polsce produkuje wędliny i mięso
jak się w Polsce produkuje wędliny i mięso
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
bleeeeeeee.... i jak tu nie być wegetarianinem
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Tak się składa, że 2 osoby z mojej rodziny mają swoje masarnie i robią mięso i inne wędliny. Po rozmowach z nimi, nie uwierzę, jeśli ktoś nadal będzie mi mówił, że nie dodaje się do wyrobów spulchniaczy ani innych przetworów, które pomijając fakt że zawierają gluten, to są czystą chemią. Przodują w tym parówki i pasztety. Ale nawet szynka czy baleron nie jest w 100% mięsem nie mówiąc już o bez glutenowości. Wystarczy kupić choćby kiełbasy czy szynkę, która jest bez konserwantów i zawiera tylko i wyłącznie samo "czyste" mięso i efekt widoczny od zaraz. Sama kiełbasa w dotyku jest dużo twardsza. Inny kolor mają wędliny i mięsa. I nie lśnią tak. Uwielbiam wędliny, ale tylko od zaufanych producentów gdzie mamy 100% pewności że są bez glutenowe i zaufamy im na słowo, albo mają znak kłoska.