Organizujemy dla Was bardzo ważny bezpłatny webinar: Z czym je się E? Dodatki w żywności bezglutenowej i ich wpływ na jelita
Konserwanty, barwniki, słodziki, stabilizatory, emulgatory czy antyzbrylacze…Dlaczego w żywności m.in bezglutenowej jest tak wiele różnych dodatków? Czy powinniśmy się ich bać?
Z jednej strony dodatki do żywności zwiększają jej bezpieczeństwo i atrakcyjność, z drugiej jednak nie znamy długofalowych skutków zdrowotnych spożywania żywności, która je zawiera.
Dzięki naszemu webinarowi dowiecie się co o dodatkach do żywności mówią najnowsze wyniki badań naukowych, jak wpływają na mikroflorę oraz czy uruchomiają przewlekły stan zapalny.
Zapraszamy Was 29 listopada na spotkanie z dr Arletą Drozd - specjalistką ds. żywienia i biotechnolożką.
Jak się zapisać na webinar? Zerknijcie w link: https://celiakia.pl/z-czym-je-sie-e-dod ... a-webinar/
Webinar: Z czym je się E? Dodatki w żywności bezglutenowej i ich wpływ na jelita
Moderator: Moderatorzy