„Słodkie życie celiaka”, czyli węglowodany, cukry i substancje słodzące oraz błonnik pokarmowy w wybranych produktach bezglutenowych to temat naszego kolejnego webinaru z ekspertem. Wydarzenie odbędzie się 30 marca 2023 r. (czwartek), w godz. 18.00-20.00. Naszym gościem będzie dr inż. Joanna Rachtan z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW.
Podczas webinaru poruszony zostanie temat jakości wybranych produktów bezglutenowych, ale dowiemy się także:
Jakie rodzaje węglowodanów zawierają produkty bezglutenowe? Które z nich będą korzystne dla naszego zdrowia, a które (przy nadmiernym spożyciu) stwarzają ryzyko rozwoju chorób dietozależnych?
Bezglutenowe słodycze – czym się kierować przy ich wyborze?
Czym są zamienniki substancji słodzących?
Czy i gdzie jest miejsce słodyczy w zbilansowanej diecie?
Podczas wydarzenia będzie można zadawać naszej ekspertce pytania.
Wydarzenie organizujemy dla członków Stowarzyszenia (z uregulowanymi składkami członkowskimi). Obowiązuje rejestracja do 28 marca 2023 r. do godziny 11:00. Za pośrednictwem newslettera wszystkim członkom prześlemy link do rejestracji na webinar.
Osoby, które nie są członkami Stowarzyszenia, a chcą wziąć udział w wydarzeniu, zapraszamy do dołączenia do nas. Prosimy o przesłanie deklaracji członkowskiej i potwierdzenia wpłaty składki członkowskiej najpóźniej do piątku 24 marca 2023 r. na adres deklaracje@celiakia.pl.
Liczba miejsc podczas transmisji na żywo jest ograniczona do 200. Decyduje kolejność wejścia do pokoju webinarowego w dniu wydarzenia. Jednakże każda zarejestrowana osoba, niezależnie od uczestnictwa w spotkaniu na żywo, otrzyma dzień po webinarze tymczasowy dostęp do nagrania.
https://celiakia.pl/slodkie-zycie-celia ... -30-marca/
„Słodkie życie celiaka” – bezpłatny webinar 30 marca
Moderator: Moderatorzy