Błędy w funkcjonowaniu forum.

Tutaj znajdują się informacje dotyczące wbudowanych funkcji forum: opisy i instrukcje obsługi.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MariuszO
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 236
Rejestracja: ndz 04 sty, 2004 17:55
Lokalizacja: obywatel świata

Błędy w funkcjonowaniu forum.

Post autor: MariuszO »

Bardzo proszę o wpisywanie w tym temacie zauważonych przez Was błędów i/lub nieprawidłowości w działaniu Forum, a w szczególności wadliwego działania poszczególnych funkcji forum i błędów językowych występujących na forum (nie dotyczy błędów w postach użytkowników).

Wszystkie zgłoszone usterki będą odnotowane i - w miarę możliwości - jak najszybciej usuwane.
Ostatnio zmieniony czw 04 sty, 2007 14:10 przez MariuszO, łącznie zmieniany 1 raz.
Łatwiej gruby kijek pocieniować niźli cienki pogrubasić!
Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1433
Rejestracja: czw 15 gru, 2005 20:36
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Sheep »

To nie jest błąd, ale z ciekawości chcę zapytać:
czy widoczny czasem jako zarejestrowany, użytkownik o nazwie Mediapartners-Google/2.1 to po prostu searchbot gugla, czy też c oś innego?
Dziś widziałam go po raz pierwszy, dlatego pytam.

No dobra, tuz po napisaniu tego posta zniknął Mediapartners, a jest Googlebot/2.1, więc już wiem, który to searchbot google, ale wciąż nie wiem, "kim" jest Mediapartners :D
Ostatnio zmieniony sob 06 sty, 2007 10:19 przez Sheep, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
MariuszO
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 236
Rejestracja: ndz 04 sty, 2004 17:55
Lokalizacja: obywatel świata

Post autor: MariuszO »

Wszystko co nie ludzie to boty odwiedzające nasze forum.
Im więcej tym lepiej - chociaż i tak nie jest źle... w wyszukiwarkach brylujemy :)
Ostatnio zmieniony pn 22 sty, 2007 18:48 przez MariuszO, łącznie zmieniany 1 raz.
Łatwiej gruby kijek pocieniować niźli cienki pogrubasić!
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1839
Rejestracja: sob 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Post autor: kabran »

Oki, to tak na początek kilka:
- zginęło kilka zdjęć z Albumu, w tym moje (ostatnio zamieszczane),
- stanowczo brak mi funkcji "Szybkiej odpowiedzi",
- nie działa mi link do automatycznego wchodzenia w ostatni post w danym dziale (nie wiem, czy to zrozumiałe, ale jak się najeżdżało myszą na ostatnio napisany post to można było bezpośrednio w niego wejść, teraz się nie da),
- nie wyświetla mi się treść pierwszego i ostatniego postu,
- nie zaznacza mi się jako nieprzeczytany dział Administracja Forum.
Jak jeszcze coś znajdę, to nie omieszkam napisać. :D
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Awatar użytkownika
kfiatek
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 824
Rejestracja: czw 22 lip, 2004 11:11
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kfiatek »

Zniknęły przyciski które wcześniej były po prawej stronie każdego postu - tzn. przycisk Quote (cytowanie wypowiedzi) i przycisk do sprawdzania pisowni
"Denerwować się - to karać własne ciało za głupotę innych"
Awatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1584
Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Małgorzata »

Posty w poszczególnych działach nie są poukładane chronologicznie, np. Sklepy w Waszych miastach - pierwszy post najnowszy (chociaż za pierwszym razem znalazłam go w środku), a następny z 2005 r...
Ostatnio zmieniony ndz 07 sty, 2007 14:44 przez Małgorzata, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1839
Rejestracja: sob 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Post autor: kabran »

Baaardzo wolno mnie loguje (czy tak mam tylko ja?), nie mogę poruszać się między działami, bo dostaję bez przerwy komunikat:"Przekroczono limit czasu połączenia.Serwer forum.celiakia.pl odpowiada zbyt powoli." Korzystam z Firefoxa. Może to odosobniony przypadek...?
Brakuje też autorów ostatniego postu (na stronie głównej).
Ale zdjęcia zaginione wczoraj szczęśliwie się odnalazły. To już coś.
Proszę jednak - oddajcie "Szybką odpowiedź" i przyciski, o których pisała kfiatek... please... [-o<
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 866
Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: GosiaM »

U mnie wszystko otwiera się tutaj na forum w ślimaczy tempie. Jak Kabran korzystam z Firefoxa i komunikat, o którym pisze Kasia pojawia się czasem i u mnie.
Ze strony głównej nie mogę w dalszym ciągu wejść w ostatni post.
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2659
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

Ja, na ten przykład, żadnych problemów z logowaniem nie mam. Nie wiem, czy to kwestia przeglądarki, bo w domu używam Opery na Win XP, a w pracy Firefoxa na Mac OS X. Przeglądanie wątków odbywa się szybko. Natomiast potwierdzam to, co napisała Kabran Sob 06 Sty, 2007 10:17
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 866
Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: GosiaM »

Ja też mam dwie różne przeglądarki... może to dlatego? ale wszystko działało dobrze do niedawna... do piątku...

[ Dodano: Wto 09 Sty, 2007 16:04 ]
Na kompie gdzie mam przeglądarkę Firefox działa wszystko ok, tzn. mogę się zalogować, natomiast na kompie gdzie mam przeglądarkę Explorer nie mogę się od kilku dni zalogować. W "narzędziach" wyczyściłam historię, pliki cookie i te drugie pliki też... Rozmawiałam ze znajomym informatykiem wszedł na swoim kompie przez przeglądarkę Explorer na stronę forum i gdy najeżdżał myszką na "zaloguj się" albo "rejestracja" nie działo się nic. Nie mógłby się ani zalogować ani zarejestrować. Wydaje mi się, że nie jest to wina mojego kompa.
Czy są w chwili obecnej jakieś dodatkowe zabezpieczenia dla przeglądarki Explorer? To pytanie kieruję do Obsługi Technicznej i proszę o umożliwienie logowania się przez Explorera.
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2659
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

:shock: Niestety.... dziś pierwszy raz po zmianach na Forum lista nieprzeczytanych wiadomości była nieaktualna - pokazał mi wszystkie te, które już przeczytałem, natomiast najnowszych nie. Do tej pory nie miałem z tym problemu. Nigdy nie miałem z tym problemu :-k

[ Dodano: Pią 19 Sty, 2007 19:03 ]
Nadal nie działają górne odnośniki (szukaj, FAQ, itd...) w Internet Exploderze :) Używam Opery, ale większość użytkowników nadal używa IE, więc trzebaby nad tym popracować :-k Rozwiązaniem zastępczym jest kliknięcie prawym klawiszem myszy na odnośniku i wybranie komendy "otwórz łącze".
Aha, i znowu nie ma zwykłego uśmieszku, tzn dwukropek i nawias ":)"

//poprawiłem sobie posta... kilka razy to samo było
Ostatnio zmieniony pt 21 wrz, 2007 00:20 przez Rafal_tata, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 212
Rejestracja: wt 27 gru, 2005 22:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Post autor: edyta »

Ostatnio mam problemy z logowaniem się na forum, albo nawet w ogóle z wejściem na stronę. Dziś to już w ogóle zwątpiłam bo skończyło sie zablokowaniem na pewien czas mojego konta.
mamuśka Mariuszka
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 866
Rejestracja: pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: GosiaM »

Mariusz, mam Explorer wersja 6.0 i Windows98. Właśnie zainstalowałam Firefoxa na tym kompie i działa!! myślę, że u mnie będzie już działało dobrze :-)).
Jeśli ktoś ma jakieś problemy z logowaniem to proponuję zainstalować Firefoxa.
Ostatnio zmieniony pn 22 sty, 2007 07:50 przez GosiaM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1433
Rejestracja: czw 15 gru, 2005 20:36
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Sheep »

Proponuję w ogóle porzucić eksplorera w tak zwaną cholerę i po prostu przestać go używać :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1839
Rejestracja: sob 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Post autor: kabran »

Sheep! Nie każdy niestety może. Jakbym sobie Foxa w pracy zainstalowała, to by mnie za uszy powiesili...
A teraz coś z zupełnie innej beczki: Błagam Admina odpowiedzialnego za emotki - oddajcie te, co były. Please! Czy tylko mnie te nowe... hmmm... nie pasują? Zwłaszcza w Szybkiej odpowiedzi.
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
ODPOWIEDZ