![n :D](./images/smilies/002.gif)
i kostkami lodu
Moderator: Moderatorzy
Ile razy można tłumaczyć i nic... To, że po zjedzeniu czegoś glutenowego nie lądujesz od razu w kiblu albo nie skręca Cię w konwulsjach, to nie jest żaden dowód. Gluten uszkadza jelita powoli, zwłaszcza przy celiakii skąpoobjawowej. A piwo to piwo, zrobione jest ze słodu jęczmiennego... Ale można sobie dorobić teorię, jasne... Na zdrowie. :roll:bettan pisze:Przetestowalam na sobie i nic,zadnych historii
Przecież każde piwo (oprócz "Corony" i podobnych) ma w składzie nasz ukochany słód... Ta tabela na pewno "wie" o tymelola pisze:Na Carlsbergu wyprodukowanym w Polsce jak byk widnieje napis : słód jęczmienny.
Niech ktos obeznany potwierdzi albo zaneguje to bo ja poczynie kroki zeby to potwierdzic, tzn wycieczka do sklepu i test na zywym organizmie :-) No ale jak pojdzie cos nie tak to bedziecie mnie mieli na sumieniu :-) heheA ja mam pytanie, czy ktoś poczynił jakiekolwiek kroki, żeby sprawdzić informację o piwie??