Celiakia a ciąża 2
Moderator: Moderatorzy
jestem na diecie od marca 2007 -MAMdwojkę dzieci 2 i 4 latka (dziś mój synek ma urodziny). Problemy zaczeły się juz przed pierwszą ciążą, ale wtedy nie zwracałam na to uwagi tłumacząc sobie że za dużo pracuje i mam zbyt wiele na głowie by dbać o siebie.Pierwsza ciąża nie była łatwa ponieważ wykryto ją dopiero po prawie 4 mniesiącach a nic na to nie wskazywało że jestem w ciąży dopiero w siódmym miesiącu wiadomo było że wszystko jest ok. potem karmienie piersią (rok ) po skonczeniu karmienia wróciły dolegliwości biegunki brak apetytu i chudnięcie -diagnoza lekarza po porodzie zawsze tak jest! Następna ciąża karmienie 15 miesięcy
beż żadnych dolegliwości hura ale z dniem odstawienia malego od piersi zaczeło się na nowo - objawy były więcej nasilone po 3 miesiącach biegunek biegania po lekarzach błagania i upokarzania z wagą 40 kg trafiłam do człowieka anioła, który od razu stwierdził że to celiakie .
Potem powiedziano mi że ciąża i karmienie piersią w pewnym stopniu chroniło mnie przed chorobą.Moje dzieci urodziły się o czasia z dobrą wagą urodzeniową i naszczęście nie mają celiaki.
beż żadnych dolegliwości hura ale z dniem odstawienia malego od piersi zaczeło się na nowo - objawy były więcej nasilone po 3 miesiącach biegunek biegania po lekarzach błagania i upokarzania z wagą 40 kg trafiłam do człowieka anioła, który od razu stwierdził że to celiakie .
Potem powiedziano mi że ciąża i karmienie piersią w pewnym stopniu chroniło mnie przed chorobą.Moje dzieci urodziły się o czasia z dobrą wagą urodzeniową i naszczęście nie mają celiaki.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Moja ciąża była jak najbardziej planowana i kwas foliowy zaczęłam łykać na długo przed poczęciem maluszka. Z tego co wiem, nie można go przedawkować a jest ważny bo pomaga uniknąć wad układu nerwowego u dzieci.
Co do witamin to brałam elevit, ale nie pamiętam kiedy zaczęłam go łykać czy już przed ciążą czy od początku jej trwania.
Co do witamin to brałam elevit, ale nie pamiętam kiedy zaczęłam go łykać czy już przed ciążą czy od początku jej trwania.
-
- Nowicjusz
witam.
[ Dodano: Pon 10 Mar, 2008 22:49 ]
długo mnie nie było ,,ale chciałam się podzielic z Wami moim (tym razem) nieszczęsciem.ostatnio jak pisałam to byłam wciązy...... i teraz jak piszę niestety jestem załamana i łzy mi lecą,,tak mój kochany synus Dawidek zasnął na zawsze w moim brzuszku .urodziłam Go siłami natury(poród posladkowy),,,bOZE TAK MI TRUDNO...TAK SIĘ BAŁAM ZE BĘDZIE MIEC PO MNIE CELIAKIE A TU WOGÓLE GO NIE ZOBACZYŁAM, mój malenki jest Tam u góry i wierze ze jest mu tam dobrze...jesli ktoras z was przezyła cos podobnego i chciałaby do mnie napisac to odpiszę na kazdego maila, katarzyna.hull@poczta.fm .
[ Dodano: Pon 10 Mar, 2008 22:49 ]
długo mnie nie było ,,ale chciałam się podzielic z Wami moim (tym razem) nieszczęsciem.ostatnio jak pisałam to byłam wciązy...... i teraz jak piszę niestety jestem załamana i łzy mi lecą,,tak mój kochany synus Dawidek zasnął na zawsze w moim brzuszku .urodziłam Go siłami natury(poród posladkowy),,,bOZE TAK MI TRUDNO...TAK SIĘ BAŁAM ZE BĘDZIE MIEC PO MNIE CELIAKIE A TU WOGÓLE GO NIE ZOBACZYŁAM, mój malenki jest Tam u góry i wierze ze jest mu tam dobrze...jesli ktoras z was przezyła cos podobnego i chciałaby do mnie napisac to odpiszę na kazdego maila, katarzyna.hull@poczta.fm .
keyt - wiem, co przeżywasz, doświadczyłam tego co Ty równe 20 lat temu. To był też chłopczyk. Teraz mam dwie urodziwe i mądre córki( 18 i 15 lat).
Wszystko jeszcze przed Tobą.
" Kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno"( ks. J. Twardowski)
Jeśli chcesz zajrzyj na stronę www.dlaczego.org.pl
Wszystko jeszcze przed Tobą.
" Kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno"( ks. J. Twardowski)
Jeśli chcesz zajrzyj na stronę www.dlaczego.org.pl
- Rafal_tata
- -#Moderator
Keyt, wiem jak Ci trudno.... przeżyliśmy to z żoną 9 lat temu, 4-5 miesiąc ciąży
Mimo wszystko trzymaj się, myśl o przyszłości!!!
Mimo wszystko trzymaj się, myśl o przyszłości!!!
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Na taką tragedię nia ma słów ukojenia. Ale mimo to niech Bóg będzie z Tobą.Czas leczy rany.
2 lata i 2 miesiące temu poroniłam w 3 m-cu ciąży. Nadal nie mam dzieci. Ale niestety mam celiakię i zapalenie wątroby.
Aha i najważniejsze - dalej mam nadzieję. I wierzę, że Ty dalej też ją masz.
Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Edytka.
2 lata i 2 miesiące temu poroniłam w 3 m-cu ciąży. Nadal nie mam dzieci. Ale niestety mam celiakię i zapalenie wątroby.
Aha i najważniejsze - dalej mam nadzieję. I wierzę, że Ty dalej też ją masz.
Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Edytka.