Bez glutenu, pszenicy i nabiału. Kuchnia domowa – książka z przepisami!

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8161
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Bez glutenu, pszenicy i nabiału. Kuchnia domowa – książka z przepisami!

Post autor: Leeloo »

Objęliśmy patronatem wznowienie książki pt. Bez glutenu, pszenicy i nabiału, opublikowanej przez Wydawnictwo RM. Książka Antoinette Savill zawiera 100 przepisów na dania z różnych stron świata.

Kiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Szczególnie jeśli gotujesz tradycyjne posiłki dla całej rodziny i dodatkowo musisz przyrządzać niewielkie porcje jedzenia bez glutenu i nabiału dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało wszystkim i jednocześnie będzie bezpieczne dla osoby „bez”! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Książka zwiera też wiele praktycznych porad dotyczących przygotowywania bezpiecznych posiłków oraz trików pomagających w gotowaniu czy pieczeniu.

Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole parujący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że alergicy nie mogą jeść deserów! Wypróbuj receptury na lukrowane babeczki, brownie bez mąki czy profiterolki z nadzieniem lodowym i polewą czekoladową oraz wiele innych pysznych słodkości.

Nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni. Ta książka jest na to kolejnym dowodem! Polecamy!

https://celiakia.pl/bez-glutenu-pszenic ... rzepisami/
ODPOWIEDZ