Wyniki badań produktów na zawartość glutenu – marzec 2021

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 7663
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Wyniki badań produktów na zawartość glutenu – marzec 2021

Post autor: Leeloo »

Zbadaliśmy: azjatyckie makarony ryżowe, z manioku, z fasoli mung, z groszku zielonego, roślinne zastępniki mięsa i nabiału oraz kilka gatunków tofu, danie gotowe z fasoli i ciecierzycy w sosie pomidorowym. Żaden z wysłanych do akredytowanego laboratorium produktów nie miał ostrzeżenia o możliwej zawartości glutenu.

Pamiętajmy jednak, że są to jednostkowe wyniki konkretnej partii produktów. To, czy następna partia też będzie wolna od glutenu czy też gluten będzie zawierała, zależy już od producenta.

Badania produktów na zawartość glutenu są finansowane z wpłat z tytułu 1% podatku.


https://celiakia.pl/zbadalismy-kolejne- ... rzec-2021/
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
ODPOWIEDZ