"Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Moderator: Moderatorzy
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Szacuneczek Anula
-
- Forumowicz
- Posty: 147
- Rejestracja: sob 25 paź, 2014 20:38
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Jejuś, fantastycznie bardzo dziękuję! dam znać po świętach jak wyszły a książkę zakupię w lutym zaraz po nowej wypłacie, bo będzie 2x tyle niż miałam do tej pory
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Wowow to gdzie Ty pracujesz
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
-
- Forumowicz
- Posty: 147
- Rejestracja: sob 25 paź, 2014 20:38
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Powinnam dodać, że teraz kończę staż, więc miałam 1098zł netto więc ok 2x tyle będzie później
- Anika78
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 222
- Rejestracja: śr 19 mar, 2014 23:47
- Lokalizacja: świętokrzyskie
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Pajacynko,ciekawa jestem,czy wałkowałaś pierogi bezpośrednio na stolnicy,czy jednak na arkuszu,albo folii,jak radzą Autorki?
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
No mnie wlasnie to rozwalkowywanie ciekawi
I te grudki - czy na pewno nie powstaja?
I te grudki - czy na pewno nie powstaja?
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Ja też mam tę książkę i jak na razie wypróbowałam 3 przepisy, wszystkie pyszne
Próbowałam chleba (zrobiłam chleb z przepisu na bułki, bo nie miałam bułczanych foremek...), placuszków gryczanych z bananem i cukinii z łososiem. Największy plus dla chleba za konsystencję, sprężystość i wilgotność! Placuszki i cukinia owszem też git, ale to u mnie raczej normalne potrawy, wyzwaniem jest dla mnie dobry chleb.
Na pierwszy rzut oka rzeczywiście niektóre przepisy wyglądają na nieco przekombinowane w składnikach, w sensie że jest ich wiele i czasem nieco rzadko spotykanie, ale jest też sporo przepisów łatwych, prostych i przyjemnych. Będę testować dalej, ostrzę sobie zęby na jakieś naleśniki albo ciasto
Próbowałam chleba (zrobiłam chleb z przepisu na bułki, bo nie miałam bułczanych foremek...), placuszków gryczanych z bananem i cukinii z łososiem. Największy plus dla chleba za konsystencję, sprężystość i wilgotność! Placuszki i cukinia owszem też git, ale to u mnie raczej normalne potrawy, wyzwaniem jest dla mnie dobry chleb.
Na pierwszy rzut oka rzeczywiście niektóre przepisy wyglądają na nieco przekombinowane w składnikach, w sensie że jest ich wiele i czasem nieco rzadko spotykanie, ale jest też sporo przepisów łatwych, prostych i przyjemnych. Będę testować dalej, ostrzę sobie zęby na jakieś naleśniki albo ciasto
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Sheep, bierz naleśniory
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Noooo i powiedz potem kolezankom z forum, czy wyszloLeeloo pisze:Sheep, bierz naleśniory
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 59
- Rejestracja: pn 07 wrz, 2015 12:47
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
bułeczki czosnkowe są fantastyczne i pizza jak marzenie
-
- Nowicjusz
- Posty: 34
- Rejestracja: pn 16 maja, 2016 23:50
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Miałem okazje rozmawiać face to face nt . naszego żywienia z Autorkami książki i pomysłodawczyniami P. Gasiorowską i P.Szloser , i powiem że wiedzę mają ogromnąąąąą!! omg a w dodatku są tak ciepłymi osobami aż gotować z nimi mi się zachciało a ich wspaniały wpis w książce z z podpisem to tylko dopełnienie kropki nad i.
Dziękuję Panią że tyle serca wkładają w to co robią dla nas tez przy okazji mimo wiecznej pogoni za czasem.
Dziękuję Panią że tyle serca wkładają w to co robią dla nas tez przy okazji mimo wiecznej pogoni za czasem.
Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska
Wiecie może czy dania z tej książki można mrozić? Nie rozsypują się po rozmrożeniu? Chodzi mi głównie o pierogi i naleśniki. Planuje na święta zrobić sobie pierogi (moje pierwsze bezglutenowe święta) a nie wiem czy będę miała na to czas przed samymi świętami dlatego chciałabym je zrobić wcześniej i pomrozić (jak zawsze robiłam ze zwykłymi).
Na diecie bezglutenowej od 29.03.2016