"Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 7627
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: Leeloo »

Szacuneczek Anula :gitara:
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
wicherek1989
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 147
Rejestracja: sob 25 paź, 2014 20:38

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: wicherek1989 »

Jejuś, fantastycznie bardzo dziękuję! :) dam znać po świętach jak wyszły :) a książkę zakupię w lutym zaraz po nowej wypłacie, bo będzie 2x tyle niż miałam do tej pory ;)
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3652
Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: Anula80 »

Wowow to gdzie Ty pracujesz :564:
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
wicherek1989
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 147
Rejestracja: sob 25 paź, 2014 20:38

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: wicherek1989 »

Powinnam dodać, że teraz kończę staż, więc miałam 1098zł netto więc ok 2x tyle będzie później ;)
Awatar użytkownika
Anika78
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 222
Rejestracja: śr 19 mar, 2014 23:47
Lokalizacja: świętokrzyskie

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: Anika78 »

Pajacynko,ciekawa jestem,czy wałkowałaś pierogi bezpośrednio na stolnicy,czy jednak na arkuszu,albo folii,jak radzą Autorki?
Awatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 2561
Rejestracja: ndz 27 lip, 2014 22:30

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: sandyy »

No mnie wlasnie to rozwalkowywanie ciekawi
I te grudki - czy na pewno nie powstaja?
Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1433
Rejestracja: czw 15 gru, 2005 20:36
Lokalizacja: Warszawa

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: Sheep »

Ja też mam tę książkę i jak na razie wypróbowałam 3 przepisy, wszystkie pyszne :)
Próbowałam chleba (zrobiłam chleb z przepisu na bułki, bo nie miałam bułczanych foremek...), placuszków gryczanych z bananem i cukinii z łososiem. Największy plus dla chleba za konsystencję, sprężystość i wilgotność! Placuszki i cukinia owszem też git, ale to u mnie raczej normalne potrawy, wyzwaniem jest dla mnie dobry chleb.
Na pierwszy rzut oka rzeczywiście niektóre przepisy wyglądają na nieco przekombinowane w składnikach, w sensie że jest ich wiele i czasem nieco rzadko spotykanie, ale jest też sporo przepisów łatwych, prostych i przyjemnych. Będę testować dalej, ostrzę sobie zęby na jakieś naleśniki albo ciasto :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 7627
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: Leeloo »

Sheep, bierz naleśniory :D
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Awatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 2561
Rejestracja: ndz 27 lip, 2014 22:30

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: sandyy »

Leeloo pisze:Sheep, bierz naleśniory :D
Noooo i powiedz potem kolezankom z forum, czy wyszlo :)
Celiak w podróży
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 59
Rejestracja: pn 07 wrz, 2015 12:47

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: Celiak w podróży »

bułeczki czosnkowe są fantastyczne i pizza jak marzenie :)
bartek.drozd
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 34
Rejestracja: pn 16 maja, 2016 23:50

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: bartek.drozd »

Miałem okazje rozmawiać face to face nt . naszego żywienia z Autorkami książki i pomysłodawczyniami P. Gasiorowską i P.Szloser , i powiem że wiedzę mają ogromnąąąąą!! omg a w dodatku są tak ciepłymi osobami aż gotować z nimi mi się zachciało a ich wspaniały wpis w książce z z podpisem to tylko dopełnienie kropki nad i.
Dziękuję Panią że tyle serca wkładają w to co robią dla nas tez przy okazji mimo wiecznej pogoni za czasem.
Obrazek
magda_90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 97
Rejestracja: pt 25 mar, 2016 07:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: "Kuchnia polska bez pszenicy" Szloser, Gąsiorowska

Post autor: magda_90 »

Wiecie może czy dania z tej książki można mrozić? Nie rozsypują się po rozmrożeniu? Chodzi mi głównie o pierogi i naleśniki. Planuje na święta zrobić sobie pierogi (moje pierwsze bezglutenowe święta) a nie wiem czy będę miała na to czas przed samymi świętami dlatego chciałabym je zrobić wcześniej i pomrozić (jak zawsze robiłam ze zwykłymi).
Na diecie bezglutenowej od 29.03.2016
ODPOWIEDZ