Znowu "raczej". To, że raczej, nic absolutnie nie znaczy. Jeden ma tak, drugi inaczej. Poza tym zwracanie, biegunka itp. dyskomfort gastryczny to też całkiem "raczejowe" objawy alergii .miodopijka pisze:ale raczej objawy, to wysypka czy coś w tym stylu...
Na anemię, której podstawą jest niedobór żelaza (i też na brak wielu witamin) świetniejsza od buraków jest wątroba (pod kątem żelaza najlepsza wieprzowa, a pod kątem wit. A indycza).
Ola_la: Nie wiem skąd się wzięła liczba 9 ząbków czosnku na raz, ale zdarza mi się dodawać podobne ilości do jajecznicy (już po obróbce termicznej). Tyle, że ząbek czosnku ząbkowi czosnku nierówny . W Wikipedii jest napisane, że w wątrobie z niektórych chemikaliów czosnku powstaje akroleina - jak z przypalonego jedzenia. Nierzadko zdarza mi się przypalić i w głupocie swojej to -zjadam. I wtedy czuję się podle zdrętwiały itp. Nie mam tego uczucia po 9 surowych ząbkach .
ada04: Skąd wiesz, że to nie alergia na ziemniaki? Negatywny wynik próby skórnej nie wyklucza alergii.