Czy dziecku z celiakią należy się zasiłek pielęgnacyjny?
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Czy dziecku z celiakią należy się zasiłek pielęgnacyjny?
Jak minęło więcej czasu, to już nie mogę wystąpić o legitymację? Orzeczenie dostaliśmy w zeszłym roku, nikt nie mówił, że oprócz zasiłku coś się jeszcze należy
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Tak na głupa jeszcze zapytam - a czy dorośli chodzi na celiakie maja jakies szanse na orzeczenie, czy cos?
Chyba nie, co?
Chyba nie, co?
Oczywiście że mają szansę. Koleżanka moja dostała i to w dorosłym życiu.
-
- Nowicjusz
W Toruniu Komisja Lekarska lekarz Pediatra nie mający pojęcia o celiakii nie przyznaje zasiłku. Zaskarżona decyzja do Bydgoszczy gdzie domagam się lekarza specjalisty dostaje skierowanie na komisie w której jest lekarz Pediatra - ALERGOLOG Komisje lekarskie łamią wesoło prawo i maja na pacjentów w du.. Co robi Pełnomocnik Wojewody przy tych komisjach poza braniem wypłaty????? Kieruje sprawę do sadu zastawiam się tylko czy jedna sprawę czy złożyć również doniesienie do prokuratury o łamanie prawa przez oba zespoły do orzekania. Może nasłanie TVN na obie instytucje ?
Córcia dostała właśnie orzeczenie o niepełnosprawności na dwa lata. Złożyłam już wniosek o zasiłek pielęgnacyjny. Dużo biegania i załatwiania, ale warto próbować!!!
A czy dzieci majacy przyznany zasilek maja orzeczenie o niepelnosprawnosci?
zasiłek otrzymuje się na podstawie orzeczenia.