Dobry
mam 27 lat i od zawsze zmagałam się z różnymi problemami zdrowotnymi, zbywanymi przez lekarzy, z którymi od lat walczę o jakąkolwiek diagnozę. Ostatnio, za sugestią mojej alergolog, poszukiwałam informacji o nietolerancjach i trafiłam tutaj, od ponad miesiąca jestem na diecie bg i mam nadzieję odnaleźć na forum wiele ciekawych informacji oraz zapasów cierpliwości do walki z polską służbą zdrowia
witajcie!
wczoraj u corki 14 l zdiagnozowano celiaklie..jestesmy przerazone:(nigdy nie mialam doczynienia z dieta bezglutenowa,mam totalny metlik w glowie,tysiace pytan..szukam wsparcia i bardzo licze ,ze tu je znajde.dopiero dolaczylam do forum,ale juz wiem ,ze bedzie to moja podstawowa lektura.Zapewne zasypie was tona pytan,jesli moge?:)
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Witam wszystkich. O celiakii dowiedziałem się około 2 miesiące temu, dopiero się wszystkiego uczę. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę. Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Michał
cześć,
Mam na imię Agnieszka, i trzy tygodnie temu dowiedziałam się , że mam celiakię. Najlepsze z tego jest to , że mam 46 lat, a myślałam , że na to chorują dzieci, jakież było moje zdziwienie .
W głowie nieogar totalny.
Witam, jestem Anita. Jestem mamą 8-letniej Igi, od tygodnia chorej na celiakię. Właśnie wróciliśmy z wakacji, które okazały się niezłym wyzwaniem, ale chyba wyszło nie najgorzej. Dodatkowo od grudnia Igusia jest też diabetykiem (ja również, od 21 lat)... Myślę, że z Waszą pomocą ogarniemy tego małego potworka
Witam wszystkich!Mam na imię Kasia. W środę otrzymaliśmy potwierdzenie, że nasza 10letnia Emilka choruje na celiakie. Przed nami jeszcze diagnostyka Jakuba, który ma 12 lat oraz 22 miesięcznej Marceliny. Prawdopodobnie również ja... Szukam ludzi, którzy mieszkają w mojej okolicy i mogą podzielić się ze mną doświadczeniami. A przede wszystkim pomóc mi radami kulinarnymi oraz polecić sprawdzonych specjalistów w naszym regionie. Wiem, że celiakia to nie koniec życia, jednak ta informacja spadła na nas jak nagły deszcz. Nie wiem od czego zacząć... Mieszkam w Twardogórze - powiat oleśnicki, dolnośląskie. Pozdrawiam.
Witaj :-)
Celiakia tylko na początku wydaje się taka straszna. Z czasem przyzwyczaicie się do diety i zobaczycie, że bez glutenu również może być smacznie i zdrowo.
Gorąco zachęcam do zapisania się do Stowarzyszenia. Po zapisie otrzymuje się pakiet materiałów, które zawierają wszystkie, niezbędne informacje o diecie. Pomoc, wsparcie i kontakt z ludźmi zmagającymi się z tym samym "kłopotem" są nieocenione.
Zachęcam również do obserwowania strony internetowej Stowarzyszenia i brania udziału w wydarzeniach organizowanych we Wrocławiu lub innych miastach.
Dzień dobry!
Mam na imię Agnieszka, jestem nowa. Podejrzewam, że moja 9 letnia córka może mieć celiakię. Jesteśmy jeszcze przed badaniami, dlatego wszystkie informacje są dla mnie bardzo cenne. Cieszę się, że mogę Was poznać! Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Agnieszka