Frytki
Moderator: Moderatorzy
Frytki
Siema mam podejrzenie celiakli od 2 tygodni. I proboje przystosowac sie do diety. jednak sa niektore potrawy do spozywania ktorych nie mam pewnosci.
Chodzi mi tu konkretnie o FRYTKI :?
Każdy je chyba lubi. Wiem że ziemniaki moge jeść przy celiakli. Ale nie wiem jak z frytkami. Albo czy te z Mcdona.... tez nie są "trujące" ?
Teraz wogule nie mam apetytu i staram sobie wynajdywac potrawy najrozniejsze choc czasami jest to trudne przy tej diecie
Ogolnie chodzi o FRYTKI jeżeli któs wie niech wypowie się. Czekam z niecierpliwością!!
Chodzi mi tu konkretnie o FRYTKI :?
Każdy je chyba lubi. Wiem że ziemniaki moge jeść przy celiakli. Ale nie wiem jak z frytkami. Albo czy te z Mcdona.... tez nie są "trujące" ?
Teraz wogule nie mam apetytu i staram sobie wynajdywac potrawy najrozniejsze choc czasami jest to trudne przy tej diecie
Ogolnie chodzi o FRYTKI jeżeli któs wie niech wypowie się. Czekam z niecierpliwością!!
Frytki z Mc Donald`s
link: http://wiadomosci.onet.pl/1264113,12,item.html
Amerykański Urząd Kontroli Żywności i Leków wykrył w daniach serwowanych w sieci McDonald`s nie ujawnianą przez żywieniowego giganta obecność produktów, które u osób uczulonych powodują występowanie objawów alergii.
Urząd, który przeprowadził kontrolę w związku ze skargami konsumentów, niezwłocznie skierował sprawę na drogę sądową.
Z Kalifornii i z Florydy napłynęły skargi od konsumentów, którzy zachorowali po spożyciu frytek w barach McDonald`s. Kontrola wykazała, że w sieci tej do frytek ziemniaczanych dodaje się dla polepszenia ich smaku i zapachu produkty pochodzące z przerobu mleka oraz zboża, na które wiele osób jest w różnym stopniu uczulonych.
Associated Press podaje konkretne przypadki wystąpienia niekiedy bardzo silnych objawów alergicznych u dorosłych i dzieci, po spożyciu frytek lub innych gotowych dań z dodatkiem derywatów mleka, zbóż, orzeszków arachidowych, jaj i ryb nie ujawnionych w oficjalnie podawanym składzie tych dań.
Urząd Kontroli żywności i Leków nakazał właścicielom sieci McDonald`s informowanie klientów o składnikach serwowanych dań
Amerykański Urząd Kontroli Żywności i Leków wykrył w daniach serwowanych w sieci McDonald`s nie ujawnianą przez żywieniowego giganta obecność produktów, które u osób uczulonych powodują występowanie objawów alergii.
Urząd, który przeprowadził kontrolę w związku ze skargami konsumentów, niezwłocznie skierował sprawę na drogę sądową.
Z Kalifornii i z Florydy napłynęły skargi od konsumentów, którzy zachorowali po spożyciu frytek w barach McDonald`s. Kontrola wykazała, że w sieci tej do frytek ziemniaczanych dodaje się dla polepszenia ich smaku i zapachu produkty pochodzące z przerobu mleka oraz zboża, na które wiele osób jest w różnym stopniu uczulonych.
Associated Press podaje konkretne przypadki wystąpienia niekiedy bardzo silnych objawów alergicznych u dorosłych i dzieci, po spożyciu frytek lub innych gotowych dań z dodatkiem derywatów mleka, zbóż, orzeszków arachidowych, jaj i ryb nie ujawnionych w oficjalnie podawanym składzie tych dań.
Urząd Kontroli żywności i Leków nakazał właścicielom sieci McDonald`s informowanie klientów o składnikach serwowanych dań
- dorciap1975
- Forumowicz
- Posty: 164
- Rejestracja: sob 20 mar, 2010 14:52
- Lokalizacja: Biała Podlaska
-
- Forumowicz
- Posty: 135
- Rejestracja: ndz 19 wrz, 2010 09:26
- Lokalizacja: Nowy Sącz
Frytki
Ja się przytrułam kiedyś frytkami widocznie coś na tym oleju smażyli poza frytkami.Najlepiej zrobić samemu