Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Re: Przedstaw się :)
Witam serdecznie na dobry początek :-)
Cześć wszystkim!
Cześć
U mnie celiakia rozpoznana w wieku średnim ponad 2 lata temu, korzystałam już kilkakrotnie z odpowiedzi na nurtujące mnie pytania zamieszczonych na forum, postanowiłam się zarejestrować, może ja też będę mogła komuś coś rozjaśnić. Fajnie, że jest takie miejsce 
-
jurek jurek
- Nowicjusz

Dzien dobry.
Nie mam zdiagnozowanej celiaki , ale cierpie na RZS , nietolerancje laktozy i powinienem unikac puryn. Postanowilem sprobowac wyeliminowac gluten aby usunac z diety czynnik mogacy ewentualnie powodowac (lub wzmagac) stany zapalne. Mam nadzieje, ze otrzymam od Was wskazowki jakie produkty kupowac i jakich unikac.
Na razie gubie sie wsrod produktow , ktore sa co prawda bezglutenowe, ale czesto maja sporo dodatkow ktore niekoniecznie sa dla mnie odpowiednie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Jurek
Nie mam zdiagnozowanej celiaki , ale cierpie na RZS , nietolerancje laktozy i powinienem unikac puryn. Postanowilem sprobowac wyeliminowac gluten aby usunac z diety czynnik mogacy ewentualnie powodowac (lub wzmagac) stany zapalne. Mam nadzieje, ze otrzymam od Was wskazowki jakie produkty kupowac i jakich unikac.
Na razie gubie sie wsrod produktow , ktore sa co prawda bezglutenowe, ale czesto maja sporo dodatkow ktore niekoniecznie sa dla mnie odpowiednie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Jurek
-
Kasiulkaa02
- Nowicjusz

Re: Celiaczka nie całe 2 lata jestem.
Nie całe 2 lata temu wszystko się zmieniło w moim życiu dowiedziałam się o tej chorobie przyszła do mnie z impetem wjechała nie pytając czy chcę,ale w końcu przestałam czuć ból przez pół życia odeszły objawy nagle w końcu zaczęłam żyć bez objawów wyszło ,że jestem pół życia chira ,a nikt nie wiedział. Teraz już jestem na etapie zawansowanej tej choroby na razie tolerują ją jeszcze nid potrafie ją polubić. Też sobie zrobiłam bransoletkę medyczną na temat tej choroby jak bym gdzieś zemdlała to zawsze ludzie myślą,że ta osoba choruje na cukrzycę ,a w moim przypadku na Celiakię więc słodkiego mi nie podadzą i nie zatrują mnie..
Serdecznie witamy