Witam wszystkich! Jako nowa muszę Was przekupić czymś mniammniuśnym i mam tylko nadzieję że nie znajdziecie w tym grama glutenu
BLOK
-1 opakowanie mleka w proszku pełnego,
-1 margarynę,
-2 cukry waniliowe,
-1 szkl. cukru
-1 szkl. mleka lub wody,
-6 łyżek kakao.
Mleko zagotować z margaryną i cukrem.Dodać kakao i wymieszać do otrzymania masy odstawić z ognia i dodać mleko w proszku-zmiksować lub utrzeć. Masę wlać do brytfanny i włożyć do lodówki. (wysokość zakalca) ale tak ma być.
no i amać!
mleczna pyszność-bloczek
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 4
- Rejestracja: śr 20 wrz, 2006 17:44
- Lokalizacja: Łódź
fakt, pychotka! w dobrych czasach glutenowych dodawałam jeszcze łamane herbatniki. bakalie można wciąż (jeśli nie obsypane mąką ). przepis jest moim zdaniem nieprecyzyjny - w tym sensie, że przed dodaniem mleka w proszku masę trzeba ostudzić. chyba, że Wy robicie inaczej. a jeśli tak - to się nie czepiam 8)
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
-
- Nowicjusz
- Posty: 4
- Rejestracja: śr 20 wrz, 2006 17:44
- Lokalizacja: Łódź
Ja dodaję ryż preparowany (dmuchany) albo różne orzechy ,rodzynki też pycha !
No i nie daje mleka wcale i też wychodzi ok.
No i nie daje mleka wcale i też wychodzi ok.
Ostatnio zmieniony pt 27 lip, 2007 10:48 przez gabinia, łącznie zmieniany 1 raz.