WĄTRÓBKA Z PAPRYKĄ
(WG PRZEPISU RÓŻY)
Składniki: 0,5 kg wątróbek drobiowych, 5 czerwonych papryk
3 duże cebule, 1 mały przecier pomidorowy, 1 łyżka dżemu z ciemnych owoców, 4 łyżki oleju, sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, majeranek
Wątróbki oczyścić i usmażyć na chrupiąco, pod koniec smażenia przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Papryki oczyścić, pokroić w dużą kostkę i udusić w małej ilości wody. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na złoty kolor, połączyć z papryką. Dołożyć przecier pomidorowy, dżem i doprawić solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Chwilkę podusić. Tuż przed podaniem wymieszać z wątróbkami.
Wątróbka z papryką
Moderator: Moderatorzy