ptaszyna
możesz na proszku jeść placki? możesz dodać kefiru ? jajko? jeśli nie kurze to przepiórcze?
dzisiejszy mój placek to mieszanina maki gryczanej palonej i niepalonej, ciecierzycy , kasztanowej, trochę manioku . na 3 łyżki mieszanki gryczanej po pół łyżeczki pozostałej ale to jest przykładowo bo ja nie odliczam aż tak dokładnie robię na oko , kefir , drożdże i jajko ,
z ciecierzycy można robić dobre naleśniki bez proszku , drożdży , , z dodatkiem mleka , ja dodaje kefiru . Dobre , smakowały ,
Można robić placki na gryczanej , ciecierzycy , nie wiem jak wygląda placek na samym manioku bom nie robiła ale maniok dodaje wilgoci i jest w 3 odmianach w naszych sklepach jako tapioka np do zupy ( kulki ), w postaci skrobi czyli tapioki i tzw Cassava mąka z manioku , wiem już ze kasztanowej maki się tylko dodaje nie za dużo bo to ciężka maka smaku dodaje
![n :)](./images/smilies/001.gif)