![n :)](./images/smilies/001.gif)
Witam serdecznie Pani Beato
W naszym Zakładzie występują następujące rodzaje alergenów ocenionych jako najsilniejsze: soja, gluten, związki siarki, seler, jajo, mleko i gorczyca. Przyjęliśmy na etykietach taką zasadę, że jeżeli którykolwiek alergen jest dodawany do produktu to deklarujemy go w składzie. Z uwagi natomiast na fakt możliwości zanieczyszczenia innymi alergenami, które nie są dodawane celowo, a mogą się znaleźć przypadkowo określone są jako sformułowanie ,,produkt może zawiera składowe ilości …….”. Te śladowe ilości tak naprawdę nie są obecne i praktycznie nie ma możliwości zanieczyszczenia produktu nimi, ale ze względów bezpieczeństwa na wszelki wypadek zwracamy na nie uwagę. Produkt, który zawiera poszczególne alergeny ma je wypisane w składzie i tak gluten w naszych produktach występuje w
-kiełbaski pieprzowe brak
-kiełbasa biała brak
-kiełbasa śląska występuje gluten
-boczek magnacki występuje gluten
-karczek magnacki występuje gluten
-schab magnacki występuje gluten
-kiełbaski grillowe brak
-surowa polska brak
-kiełbaski śniadaniowe brak
-kaszanka występuje gluten
-szynka tradycyjna brak
-pasztetowa wędzona występuje gluten
-kiełbasa gospodarza brak
W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt 62-7603618
Pozdrawiam
Anna Cichoń