Winiary
Moderator: Moderatorzy
ale nawet Kielecki wciąż ma całą masę składników, których jednak warto unikać.pariko pisze:a czemu sama chcesz robić majonez? przecież kielecki jest spox.
a domowy majonez to tylko żółtko, sól, pieprz i olej albo oliwa - w dodatku można wybrać olej/oliwę, które są o wiele zdrowsze, niż te w przemysłowych majonezach.
o satysfakcji ze zrobienia domowego majonezu nie wspominając
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
Witam,
Dziekuje za wiadomosc. W odpowiedzi na Pani pytanie z przykroscia informuje, ze na chwile obecna nie posiadamy odpowiednich badan, dzieki którym moglibysmy deklarowac na etykietach, ze produkty Winiary sa produktami bezglutenowymi.
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka
Serwis WINIARY
www.winiary.pl
Dziekuje za wiadomosc. W odpowiedzi na Pani pytanie z przykroscia informuje, ze na chwile obecna nie posiadamy odpowiednich badan, dzieki którym moglibysmy deklarowac na etykietach, ze produkty Winiary sa produktami bezglutenowymi.
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka
Serwis WINIARY
www.winiary.pl
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Bardzo śmieszne To niech zrobią
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
-
- Forumowicz
- Posty: 139
- Rejestracja: czw 18 cze, 2009 15:24
- Lokalizacja: Bełchatów
-
- Nowicjusz
- Posty: 1
- Rejestracja: czw 13 paź, 2011 14:15
- Lokalizacja: Zbylitowska Góra
do p. BeatyS
Szanowna Pani,
w nawiązaniu do wpisu dotyczącego zakupionej przez Panią „Musztardy Francuskiej” prosimy uprzejmie o bezpośredni kontakt z naszą firmą w celu wyjaśnienia tego zdarzenia. Będziemy również wdzięczni za przesłanie do nas ww. produktu, żebyśmy mogli go poddać stosownym badaniom laboratoryjnym. "Musztarda Francuska" Firmy Roleski jest produkowana z najwyższej jakości gorczycy, należącej do klasy extra czyli takiej, w której poziom czystości ziarna wynosi 99,9%. Opisany przez Panią przypadek jest pierwszym tego rodzaju zgłoszeniem, dlatego chcielibyśmy bezzwłocznego zbadać całą sprawę i wyjaśnić ją m.in. z dostawcą surowca czyli gorczycy. Pragniemy również przeprosić Panią za wszelkie niedogodności wynikające z zaistniałej sytuacji.
Jednocześnie chcielibyśmy dodać, że we wrześniu br. "Musztarda Francuska" Firmy Roleski została przebadania w Zakładzie Mikrobiologii i Immunologii Klinicznej Centrum Zdrowia Dziecka pod kątem obecności glutenu a otrzymane przez nas w dn. 09.09.2011r wyniki badań wykazały, że w przebadanych produktach glutenu nie wykryto. Co ważne, wysłane do badania produkty pochodziły z naszego magazynu wyrobów gotowych a więc były identyczne z tymi, które są dostępne na półkach sklepowych. Wyniki badań przesłaliśmy m.in. do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej, które na ich podstawie a także w oparciu o audyt naszego zakładu, w tym linii produkcyjnych, przeprowadzony przez przedstawiciela Stowarzyszenia przyznało "Musztardzie Francuskiej" certyfikat „Przekreślonego Kłosa”.
Z poważaniem
Monika Marszycka
Manager ds. komunikacji
Firma Roleski Sp. J.
w nawiązaniu do wpisu dotyczącego zakupionej przez Panią „Musztardy Francuskiej” prosimy uprzejmie o bezpośredni kontakt z naszą firmą w celu wyjaśnienia tego zdarzenia. Będziemy również wdzięczni za przesłanie do nas ww. produktu, żebyśmy mogli go poddać stosownym badaniom laboratoryjnym. "Musztarda Francuska" Firmy Roleski jest produkowana z najwyższej jakości gorczycy, należącej do klasy extra czyli takiej, w której poziom czystości ziarna wynosi 99,9%. Opisany przez Panią przypadek jest pierwszym tego rodzaju zgłoszeniem, dlatego chcielibyśmy bezzwłocznego zbadać całą sprawę i wyjaśnić ją m.in. z dostawcą surowca czyli gorczycy. Pragniemy również przeprosić Panią za wszelkie niedogodności wynikające z zaistniałej sytuacji.
Jednocześnie chcielibyśmy dodać, że we wrześniu br. "Musztarda Francuska" Firmy Roleski została przebadania w Zakładzie Mikrobiologii i Immunologii Klinicznej Centrum Zdrowia Dziecka pod kątem obecności glutenu a otrzymane przez nas w dn. 09.09.2011r wyniki badań wykazały, że w przebadanych produktach glutenu nie wykryto. Co ważne, wysłane do badania produkty pochodziły z naszego magazynu wyrobów gotowych a więc były identyczne z tymi, które są dostępne na półkach sklepowych. Wyniki badań przesłaliśmy m.in. do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej, które na ich podstawie a także w oparciu o audyt naszego zakładu, w tym linii produkcyjnych, przeprowadzony przez przedstawiciela Stowarzyszenia przyznało "Musztardzie Francuskiej" certyfikat „Przekreślonego Kłosa”.
Z poważaniem
Monika Marszycka
Manager ds. komunikacji
Firma Roleski Sp. J.
Re: Winiary
Na stronie internetowej firmy Winiary znalazłam taką informację : "NASZE DESERY SĄ BEZGLUTENOWE.Dbamy o czystość naszych linii produkcyjnych. Możesz być pewny, że produkowane przez nas desery: budynie, galaretki i kisiele są idealną propozycją dla osób, które powinny eliminować ze swojej diety gluten."
https://www.winiary.pl/dbamy/w-trosce-o-diete.html
https://www.winiary.pl/dbamy/w-trosce-o-diete.html
Re: Winiary
No właśnie jestem ciekawa jak jest z tymi produktami Winiary. Na galaretkach pojawił sie napis bezglutenowy ale czy ktos pisał moze do nich jak to faktycznie wyglada...?