Danone:
Bardzo dziękujemy za wiadomość,
W odpowiedzi na Pani pytanie uprzejmie informujemy, że w produktach DANONE skrobia nie pochodzi ze zbóż, tylko z kukurydzy lub z tapioki (z bulw manioku - podobne do ziemniaka). W obecnej chwili używamy tylko skrobi kukurydzianej.
W przypadku dalszych pytań pozostajemy do Pani dyspozycji.
Zapraszamy również do korzystania z naszej Infolinii pod numerem telefonu 0 801 33 11 33 od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00-19.00 (opłata według taryfy lokalnej).
Łączymy wyrazy szacunku,
Bakoma:
Szanowna Pani,
w jogurtach używamy skrobi modyfikowanej z kukurydzy.
Najbezpieczniejszym naszym produktem pod względem braku śladów glutenu są jogurt naturalny w kubku 150g i kefir w kubku 250g.
Na liniach na których są produkowane- pakowane te wyroby nigdy nie ma produktów zawierających gluten.
Na linii pakującej np. jogurt naturalny 400g mógł byc pakowany, oczywiście przed myciem, jogurt z ziarnami zbóż.
Z poważaniem
Krystyna Kotecka
Bakoma S.A.
Campina:
Szanowna Pani,
w naszych produktach wykorzystujemy skrobię kukurydzianą.
W żadnym z naszych jogurtów (oprócz jogurtów Miodzio z otrębami i z ziarnami zbóż) nie ma glutenu.
Z poważaniem,
Magda Bogusz
... na razie tyle...
![n :D](./images/smilies/002.gif)