Noodlenoodle pisze:Nie wiem dlaczego masz taki problem z chlebkiem Ja piekłam wczoraj już 2 chleb i to dwa razy piekłam z dwóch różnych firm. Wyszedł bardzo dobry. Pierwszy był z Bezglutenu, a drugi z Belvitenu. W jednym i drugim przypadku najpierw wsypałam mieszankę do miski, dodałam cukier, drożdże w proszku i wymieszałam. Potem dodałam sól i jeszcze raz pomieszałam. Potem przesypałam do miksera i dodałam łyżkę oleju, a potem wodę. Miksowałam aż uzyskałam konsystencję gęstej śmietany. Potem dodałam troszkę ziarenek (w pierwszym chlebie dałam je tylko na wierzch) i znów pomiksowałam. Potem wylałam ciasto do formy i odłożyłam, żeby wyrosło. Następnie wstawiłam je do pieca na około 200 stopni. Pierwszy piekł się około 45 min, drugi około godziny.
zrób sobie tą samo, w wersji Mamy Julki to zobaczysz o czym ona mówi:
duża ilość ziarenek bardzo komlikuje chleb, szczególnie len, ja upiekłam kilkadziesiąt chlebów a a dodawanie lnu naprawdę potrafi połorzyć chleb na łopatki, efekt nie dopieczenia chleba,