Po pewnym dniu eksperymentów zmodyfikowałam dawny glutenowy przepis na masę czekoladową do wafla na bezglutenowe cudo
![n :D](./images/smilies/002.gif)
![n ;)](./images/smilies/004.gif)
Oto przepis na 1,5-2 (w zależności jak grubo posmarujemy) wafli okrągłych bg z Balvitenu (takich użyłam):
- 1 margaryna - użyłam Palmy z Kruszwicy,
- 1 szklanka cukru,
- 1,5 łyżki kakao - użyłam kakao naturalne Wawel,
- 3 łyżki wody
- opcjonalnie aromat (dodałam kilka kropelek pomarańczowego Dr. Oetcer).
Wszystkie składniki trzeba zagotować, potem wystudzić i chłodnym prawie zimnym smarować kolejne wafle. Najlepiej potem przyłożyć wafel deską, czymś lekko ciężkim by dobrze się skleił. Na końcu pokroić i delektować się smakiem
![n :P](./images/smilies/003.gif)
P.S bardzo zadziwił mnie jego smak udało mi się w końcu stworzyć coś co smakuje identycznie jak na diecie glutenowej - przypomina mi smak z dzieciństwa (i nie tylko mnie) - to ten sam wafel, który robiła jak byliśmy mali - moja babcia.