Preparaty do żywienia uzupełniającego (Nutridrinki i inne)
Moderator: Moderatorzy
Gastrolog przepisał dziecku 2lat9 mcy nutridrink na przytycie czytałam gdzieś na forum ,że po tym boli brzuch mogą pojawić się inne dolegliwości.Ensure jest lepsze dla małego dziecka?Jak podawać taki preparat po posiłku czy przed lekarz zalecił jedna butelkę na dzień.
Jaki jest maksymalny okres przyjmowania takich preparatów?Nie miałam z tym nigdy styczności nie wiem jak to działa na organizm.Będę wdzięczna za radę.Pozdrawiam
Jaki jest maksymalny okres przyjmowania takich preparatów?Nie miałam z tym nigdy styczności nie wiem jak to działa na organizm.Będę wdzięczna za radę.Pozdrawiam
kerima_28
Re: Preparaty do żywienia uzupełniającego (Nutridrinki i inn
Ja spożywałam Diassipy. Waniliowe i truskawkowe są pyszne i bardzo mi pomogły. Uzupełniły wszystkie moje niedobory (a było ich sporo)
a czym to sie różni (oprócz kalorii) od zwykłej multiwitaminy w tabletkach?
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Multiwitaminy jak to bywa w przypadkach suplementów multiwitaminowych nie są w całości wykorzystywane, poza tym forma podania jest gorsza. Nutridrinki są to preparaty żywieniowe specjalnego przeznaczenia, które mają najczęściej za zadanie nie tylko uzupełnić niedobory konkretnych składników odżywczych (nie tylko witamin i minerałów, ale też białek, węglowodanów i tłuszczy). Stosowane są najczęściej u osób niedożywionych, które potrzebują uzupełnienia w diecie lub nie są w stanie spożywać normalnego jedzenia, w różnych stanach chorobowych. A forma płynna i odpowiednie zbilansowanie takich preparatów sprzyja podawaniu jak i przyswajaniu.
Nutridrinki często spożywa się pod nadzorem lekarza lub dietetyka.
Może nie jest to do końca po polsku i zrozumiale napisane, ale może da się coś z tego wyciągnąć.
Nutridrinki często spożywa się pod nadzorem lekarza lub dietetyka.
Może nie jest to do końca po polsku i zrozumiale napisane, ale może da się coś z tego wyciągnąć.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee