![n :)](./images/smilies/001.gif)
jakim to trzeba być życiowym pechowcem, żeby być uczulonym na ziemniaki i kukurydzę
![n :P](./images/smilies/003.gif)
![n :okulary:](./images/smilies/040.gif)
ale generalnie- brałabym
![n :)](./images/smilies/001.gif)
Moderator: Moderatorzy
Każda skrobia ma takie działanie? Myślałam, że odrobina gumy jest niezbędna do tego, żeby się skleiło. Te gotowe mieszanki prawie zawsze ją mają w składzie. A ja już mam dość tych gotowców, szczególnie ze skrobią pszenną. Cóż, ciągle się czegoś nowego dowiaduję. Już miałam kupować gumę, ale w tej sytuacji rezygnujęOla_la pisze:Ta mąka ma w składzie skrobię, która działa jak lepiszcze.
Nie mogę powiedzieć, że trzyma się tak, jak ciasto pszenne - ale jak robię z niej ciasto albo chleb, to nie jem okruszkówAnula80 pisze:Każda skrobia ma takie działanie? Myślałam, że odrobina gumy jest niezbędna do tego, żeby się skleiło.
Ja też ją dzisiaj kupiłem na Marszałkowskiej, 2 opakowania, zobaczymy jakie będą wypieki z niej.Magda79 pisze:Anula ja używam takiej
w składzie - mąki z ryżu, ziemniaków, manioku, kukurydzy i gryki