Kiedyś kupiłam kilka opakowań pieczywa ryżowego WASA. Strasznie "ostre" i raniło podniebienie. I wtedy moja kochana Mama wpadła na wspaniały pomysł. Oto on:
-kilka kromek pieczywa ryżowego
-kostka sera białego
-2-3 żółtka
-2-3 białka
-cukier
-cukier waniliowy
Ser utrzeć mikserem z żółtkami, cukrem (odrobina) i cukrem waniliowym. Nałożyć masę na chlebek (ok 1 cm) i posmarować ubitymi białkami z cukrem i szczyptą soli (tak jak na bezy). Piec te "kanapki" w piekarniku ( ok 200 st) aż bezy się przyrumienią. Serka proponuję nie słodzić za bardzo ( można dodać rodzynki) bo słodziutkie będą bezy na wierzchu. Polecam.
Słodkie "kanapki"
Moderator: Moderatorzy
Słodkie "kanapki"
Joanna