Ciąża radośnie - dobre wiadomości i gratulacje
Moderator: Moderatorzy
Ciąża radośnie - dobre wiadomości i gratulacje
Jestem w 9-tym miesiącu ciaży. Od około 3 lat (a mam 33) na diecie totalnie ścisłej. Nie toleruję oprócz glutenu laktozy. Mój lekarz prowadzący - na początku ciąży kompletnie przerażony - w tej chwili mówi, że będzie polecał "normalnym" pacjentkom naszą dietę...
Synek rośnie dobrze, utyłam tyle, co trzeba i teraz tylko mam nadzieje, że po urodzeniu tez z nim będzie wszystko super.
Co do zaciążenia z nietolerancjami pokarmowymi, to czytalam badania jakiegoś amerykańskiego naukowca, który pisał, że zatrute toksynami (a gluten, to przecież dla nas trucizna!) i osłabione ciało potencjalnej matki samo się broni przed dodatkowym obciążeniem jakim jest ciąża. To się wydaje logiczne.
Przyznam też, że tak jak od tych kilku lat miałam dużą wrażliwość, to teraz tym bardziej: wystarczy dosłownie okruch i mam spore kłopoty.
Po moim przykładzie widać więc, że... gluten precz i do roboty! Życzę szczęścia w staraniach o Dzidzie wszystkim, którzy na dziecko czekają!
...a! i trzymajcie za nas kciuki, żeby Synek urodził się zdrowy, mimo, że jego mama taka "niedorobiona" [/b]
Synek rośnie dobrze, utyłam tyle, co trzeba i teraz tylko mam nadzieje, że po urodzeniu tez z nim będzie wszystko super.
Co do zaciążenia z nietolerancjami pokarmowymi, to czytalam badania jakiegoś amerykańskiego naukowca, który pisał, że zatrute toksynami (a gluten, to przecież dla nas trucizna!) i osłabione ciało potencjalnej matki samo się broni przed dodatkowym obciążeniem jakim jest ciąża. To się wydaje logiczne.
Przyznam też, że tak jak od tych kilku lat miałam dużą wrażliwość, to teraz tym bardziej: wystarczy dosłownie okruch i mam spore kłopoty.
Po moim przykładzie widać więc, że... gluten precz i do roboty! Życzę szczęścia w staraniach o Dzidzie wszystkim, którzy na dziecko czekają!
...a! i trzymajcie za nas kciuki, żeby Synek urodził się zdrowy, mimo, że jego mama taka "niedorobiona" [/b]
Ostatnio zmieniony wt 02 paź, 2007 21:09 przez bogienka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Anna Frączek
- Forumowicz
Ja też trzymam Będzie dobrze. Daj znać jak urodzisz. No i obowiązkowo umieść zdjęcie w albumie
Ostatnio zmieniony śr 17 maja, 2006 15:01 przez Anna Frączek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
- little-angel
- Forumowicz
Trzymam mocno kciuki i życzę bezproblemowego ostatniego miesiąca!
Takie wiadomości jak Twoja napawają mnie wielkim optymizmem.
Takie wiadomości jak Twoja napawają mnie wielkim optymizmem.
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Na diecie od stycznia 2006
A ja się chcę wszystkim pochwalić, że BĘDĘ MAMĄ! Jestem bardzo szczęśliwa, chociaż czasem sparaliżowana ze strachu o maleństwo. Dzisiaj skończyłam 14 tydzień ciąży, więc największy lęk mam za sobą. Na szczęście wszystko jest dobrze. Nie mam żadnej anemii, a dzidziuś dobrze się rozwija. W czwartek byliśmy na USG i widzieliśmy popisy naszego maleństwa. Tym razem na pewno wszystko będzie dobrze! Musi być! I będzie dzieciątko na gwiazdkę...
[ Dodano: Pon 26 Cze, 2006 23:40 ]
P.S.
Czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiś preparat witaminowy dla kobiet w ciąży, który na 100% nie zawiera glutenu?
[ Dodano: Pon 26 Cze, 2006 23:40 ]
P.S.
Czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiś preparat witaminowy dla kobiet w ciąży, który na 100% nie zawiera glutenu?
Gratulacje! :=D>: :=D>: :=D>:
Życzę bezproblemowych dziewięciu miesięcy
Na pewno będzie dobrze 8)
Życzę bezproblemowych dziewięciu miesięcy
Na pewno będzie dobrze 8)
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- little-angel
- Forumowicz