Jeli pisze: wiesz lepiej ,nie pytaj ! wiesz mniej nie deprecjonuj doświadczeń innych tylko dlatego ze ich nie posiadasz . How
Nie deprecjonuję, tylko właśnie przyznaję, że nigdzie nie mogę się doszukać.
Zresztą mniejsza o to, bo pytałem, dlaczego nikt nie poleca wiórków kokosowych jako źródła błonnika. Jest w nich dużo więcej błonnika niż w polecanych kaszach (też glutenowych), a przy okazji też dużo mniej cukru (co cukrzykom też nie jest obojętne). A ludzi, którzy muszą mieć restrykcję tłuszczu jak celiacy glutenu jest zapewne bardzo niewielu. Być może Ty jesteś wyjątkiem, ale Ty stanowisz rzeczywiście znikomy ułamek populacji .
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
Tłuszcz kokosowy to mnóstwo nasyconych kwasów tłuszczowych , a kasz to źródło białka i witamin. ... tłuszcz podnosi poziom cukru we krwi; a w cikrzycy ważny jest nie tylko IG ale też ŁD (ładunek glikemiczny).
Ale chyba tłuszcz mniej podnosi poziom cukru niż cukier?
Ostatnio zmieniony czw 27 paź, 2011 21:56 przez titrant, łącznie zmieniany 1 raz.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]