Ogórki kiszone

Swobodne pogaduchy na temat pietruchy - Dyskusje.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez Rafal_tata » Cz 13 sty, 2011 11:30

mJULKA, nie ma potrzeby dodawania chleba, ale tak jest szybciej i niektórzy tę metodę stosują. Jeszcze raz przypominam wątek: http://forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=2759
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez kuyt » Pn 09 maja, 2011 15:28

jeśli chodzi o mnie to ja kupuję ze sklepu z beczki kiszone i jest wszystko w porządku z moim żołądkiem po skonsumowaniu owych ogórków :)
Chrys­tus wypędził han­dlarzy ze świąty­ni. Potem han­dlarze zmądrze­li: przyw­dziali sza­ty kapłańskie.
Avatar użytkownika
kuyt
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 121
Dołączył(a): Wt 11 maja, 2010 17:22
Lokalizacja: LODZ

Postprzez titrant » N 22 sty, 2012 00:56

Właściwie to może dotyczyć wielu produktów, ale zwróciło moją uwagę przy ogórkach kiszonych. Czytam sobie w sklepie skład: ogórki kiszone, [naturalna] zalewa. Jeśli ogórki kiszone i zalewa do nich są produktami jednoskładnikowymi wg prawa o znakowaniu żywności, całe to prawo można wyrzucić.

Nie wierzę, że firma produkująca ogórki (bynajmniej nie międzynarodowy koncern) opracowała technikę kiszenia ogórków bez dodawania czegokolwiek i ją wykorzystuje :P.
Ostatnio edytowano N 22 sty, 2012 00:59 przez titrant, łącznie edytowano 1 raz
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
Avatar użytkownika
titrant
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2152
Dołączył(a): N 26 paź, 2008 19:51
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy przy stole

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości