Warsztaty dla członków Stowarzyszenia
Moderator: Moderatorzy
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
Warsztaty dla członków Stowarzyszenia
Zgodnie z zapowiedziami ogłaszam zapisy na warsztaty szkoleniowe, które odbędą się 7 listopada w Warszawie. Tym razem na część praktyczną zapraszamy wyłącznie członków naszego Stowarzyszenia (kto nie należy, a chce w nich wziąć udział oczywiście może się teraz zapisać).
Liczba miejsc jest ograniczona do 50-60, dlatego prosimy o przemyślane zgłoszenia, nie zgłaszanie się "na zapas", aby nie blokować ew. miejsca innym, którzy będą chcieli wziąć udział w warsztatach (a warto! )
Każdy z uczestników otrzyma po zgłoszeniu do wypełnienia dzienniczek żywieniowy, dzięki analizie którego uzyska poradę specjalisty dietetyka dotyczącą swojego sposobu odżywiania na diecie bezglutenowej.
Ponadto każdy uczestnik będzie mógł skorzystać z pomiaru składu ciała, całkowicie nieinwazyjną metodą BIA (pomiar masy tłuszczowej, beztłuszczowej, mięśniowej oraz zawartości wody w organizmie). Instrukcje po zarejestrowaniu się (badanie jest prościutkie i trwa ok. 3 minut).
Zarówno dzienniczek żywieniowy, jak badanie pomiaru składu ciała może także dotyczyć naszego bezglutenowe dziecka (będziemy to ustalać w zgłoszeniu).
Oprócz tego zaprezentujemy pokazy przygotowania posiłków bezglutenowych i omówimy wspólnie wartość odżywczą każdego z nich.
Wstęp oczywiście bezpłatny, ponadto zapewniamy kawę, herbatę, poczęstunek bezglutenowy oraz konsumpcję tego co sami wypieczemy oraz bardzo miłe towarzystwo
Będzie można też niedrogo zakupić specjalnie dla nas przygotowany obiad bezglutenowy.
Warsztaty szkoleniowe - „Praktyczne aspekty zdrowej i smacznej diety bezglutenowej”
Organizatorzy:
Polskie Towarzystwo Dietetyki Oddział Wojewódzki w Warszawie oraz
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Termin: 7.11. 2009 – sobota
Miejsce: Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW (budynek 32, aula 3 i sala 2080), ul. Nowoursynowska 159c, Warszawa - Ursynów (mapka poniżej, można także wejść od ul. Ciszewskiego lub Rosoła)
Uczestnicy warsztatów: członkowie Stowarzyszenia, podzieleni na dwie grupy:
Grupa 1 - godz. 9.00 - 15.15
Grupa 2 - godz. 11.00 - 16.45
Zapisy – info@celiakia.pl lub poprzez forum na PW (Małgorzata), z podaniem imienia i nazwiska oraz określeniem Grupy 1 lub 2 (różny czas rozpoczęcia i zakończenia warsztatów, do wyboru)
Program warsztatów:
Część praktyczna dla Grupy 1 (9.00-12.00):
9.00 – 10.30: Praktyczne przygotowanie posiłków bezglutenowych z zaprezentowaniem ich wartości odżywczej, głównie bezglutenowe wypieki (czas trwania 1,5 godziny)
10.30 – 12.00: Pomiar składu ciała metodą bioimpedancji (BIA) (czas trwania 1,5 godziny)
Herbata, kawa, bezglutenowy poczęstunek
Część praktyczna dla Grupy 2 (11.00-12.30):
Pomiar składu ciała metodą bioimpedancji (BIA)( czas trwania 1,5 godziny)
Herbata, kawa, bezglutenowy poczęstunek
Część wykładowa (12.30-14.00) – otwarta dla wszystkich:
- „Praktyczne problemy związane z przestrzeganiem i zbilansowaniem diety bezglutenowej – spojrzenie dietetyka” - dr Anna Stolarczyk, Centrum Zdrowia Dziecka
- „Praktyczne problemy związane z przestrzeganiem i zbilansowaniem diety bezglutenowej – spojrzenie lekarza” - dr Grażyna Rowicka, Instytut Matki i Dziecka
- „Praktyczne problemy związane z przestrzeganiem i zbilansowaniem diety bezglutenowej – spojrzenie pacjenta” - Alicja Kamińska, Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Dyskusja
Obiad bezglutenowy (14.00 -14.30)
Część praktyczna dla obu Grup (14.30-15.15):
- Omówienie wartości odżywczej przykładowych jadłospisów (na podstawie otrzymanych dzienniczków bieżącego notowania spożycia), porównanie z normami żywieniowymi oraz interpretacja wyników wcześniejszych analiz składu ciała dla wszystkich uczestników warsztatów z obu Grup (czas trwania 45 minut)
- Zakończenie warsztatów dla Grupy 1 – godzina 15.15
Część praktyczna Grupa 2 (15.15-16.45):
- 15.15 – 16.45: Praktyczne przygotowanie posiłków bezglutenowych z zaprezentowaniem ich wartości odżywczej (czas trwania 1,5 godziny)
- Zakończenie warsztatów dla Grupy 2 – godzina 16.45
Serdecznie zapraszamy!
Mapka dojazdu (zielony prostokąt to budynek 32 SGGW):
Liczba miejsc jest ograniczona do 50-60, dlatego prosimy o przemyślane zgłoszenia, nie zgłaszanie się "na zapas", aby nie blokować ew. miejsca innym, którzy będą chcieli wziąć udział w warsztatach (a warto! )
Każdy z uczestników otrzyma po zgłoszeniu do wypełnienia dzienniczek żywieniowy, dzięki analizie którego uzyska poradę specjalisty dietetyka dotyczącą swojego sposobu odżywiania na diecie bezglutenowej.
Ponadto każdy uczestnik będzie mógł skorzystać z pomiaru składu ciała, całkowicie nieinwazyjną metodą BIA (pomiar masy tłuszczowej, beztłuszczowej, mięśniowej oraz zawartości wody w organizmie). Instrukcje po zarejestrowaniu się (badanie jest prościutkie i trwa ok. 3 minut).
Zarówno dzienniczek żywieniowy, jak badanie pomiaru składu ciała może także dotyczyć naszego bezglutenowe dziecka (będziemy to ustalać w zgłoszeniu).
Oprócz tego zaprezentujemy pokazy przygotowania posiłków bezglutenowych i omówimy wspólnie wartość odżywczą każdego z nich.
Wstęp oczywiście bezpłatny, ponadto zapewniamy kawę, herbatę, poczęstunek bezglutenowy oraz konsumpcję tego co sami wypieczemy oraz bardzo miłe towarzystwo
Będzie można też niedrogo zakupić specjalnie dla nas przygotowany obiad bezglutenowy.
Warsztaty szkoleniowe - „Praktyczne aspekty zdrowej i smacznej diety bezglutenowej”
Organizatorzy:
Polskie Towarzystwo Dietetyki Oddział Wojewódzki w Warszawie oraz
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Termin: 7.11. 2009 – sobota
Miejsce: Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW (budynek 32, aula 3 i sala 2080), ul. Nowoursynowska 159c, Warszawa - Ursynów (mapka poniżej, można także wejść od ul. Ciszewskiego lub Rosoła)
Uczestnicy warsztatów: członkowie Stowarzyszenia, podzieleni na dwie grupy:
Grupa 1 - godz. 9.00 - 15.15
Grupa 2 - godz. 11.00 - 16.45
Zapisy – info@celiakia.pl lub poprzez forum na PW (Małgorzata), z podaniem imienia i nazwiska oraz określeniem Grupy 1 lub 2 (różny czas rozpoczęcia i zakończenia warsztatów, do wyboru)
Program warsztatów:
Część praktyczna dla Grupy 1 (9.00-12.00):
9.00 – 10.30: Praktyczne przygotowanie posiłków bezglutenowych z zaprezentowaniem ich wartości odżywczej, głównie bezglutenowe wypieki (czas trwania 1,5 godziny)
10.30 – 12.00: Pomiar składu ciała metodą bioimpedancji (BIA) (czas trwania 1,5 godziny)
Herbata, kawa, bezglutenowy poczęstunek
Część praktyczna dla Grupy 2 (11.00-12.30):
Pomiar składu ciała metodą bioimpedancji (BIA)( czas trwania 1,5 godziny)
Herbata, kawa, bezglutenowy poczęstunek
Część wykładowa (12.30-14.00) – otwarta dla wszystkich:
- „Praktyczne problemy związane z przestrzeganiem i zbilansowaniem diety bezglutenowej – spojrzenie dietetyka” - dr Anna Stolarczyk, Centrum Zdrowia Dziecka
- „Praktyczne problemy związane z przestrzeganiem i zbilansowaniem diety bezglutenowej – spojrzenie lekarza” - dr Grażyna Rowicka, Instytut Matki i Dziecka
- „Praktyczne problemy związane z przestrzeganiem i zbilansowaniem diety bezglutenowej – spojrzenie pacjenta” - Alicja Kamińska, Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Dyskusja
Obiad bezglutenowy (14.00 -14.30)
Część praktyczna dla obu Grup (14.30-15.15):
- Omówienie wartości odżywczej przykładowych jadłospisów (na podstawie otrzymanych dzienniczków bieżącego notowania spożycia), porównanie z normami żywieniowymi oraz interpretacja wyników wcześniejszych analiz składu ciała dla wszystkich uczestników warsztatów z obu Grup (czas trwania 45 minut)
- Zakończenie warsztatów dla Grupy 1 – godzina 15.15
Część praktyczna Grupa 2 (15.15-16.45):
- 15.15 – 16.45: Praktyczne przygotowanie posiłków bezglutenowych z zaprezentowaniem ich wartości odżywczej (czas trwania 1,5 godziny)
- Zakończenie warsztatów dla Grupy 2 – godzina 16.45
Serdecznie zapraszamy!
Mapka dojazdu (zielony prostokąt to budynek 32 SGGW):
Ostatnio zmieniony wt 03 lis, 2009 09:48 przez Małgorzata, łącznie zmieniany 5 razy.
-
- Nowicjusz
- Posty: 30
- Rejestracja: czw 28 maja, 2009 14:42
- Lokalizacja: Warszawa
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
Zapisy są prowadzone mailem czy tylko tu należy napisać że chce się wziąć udział?
Ciekawe ile już chętnych, bo ja chyba mogę poczekać
Ciekawe ile już chętnych, bo ja chyba mogę poczekać
Ostatnio zmieniony śr 23 wrz, 2009 17:51 przez Kasinka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
Cytat z góry:
Zapisy – info@celiakia.pl lub poprzez forum na PW (Małgorzata), z podaniem imienia i nazwiska oraz określeniem Grupy 1 lub 2 (różny czas rozpoczęcia i zakończenia warsztatów, do wyboru)
Zapisy – info@celiakia.pl lub poprzez forum na PW (Małgorzata), z podaniem imienia i nazwiska oraz określeniem Grupy 1 lub 2 (różny czas rozpoczęcia i zakończenia warsztatów, do wyboru)
Małgorzata, - zgłaszam się na warsztaty, jeśli chodzi o grupę - ponieważ muszę dojechać a widzę, że od metra daleko to lepsza byłaby druga. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 24 wrz, 2009 18:14 przez chypre, łącznie zmieniany 1 raz.
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 2152
- Rejestracja: ndz 26 paź, 2008 18:51
- Lokalizacja: Kraków
Drugi od lewej przycisk pod postem (tj. wypowiedzią). Z literami "pw" (wiadomość prywatna).chypre pisze:no wiedziałam , że sobie nie poradzę z tym privem, po prostu nie widzę gdzie to jest idę na pocztę
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy